Zonneboiler Systemen

Individuele Zonneboiler

Collective zonneboiler

In een paar woorden...

THERMOSIFON SYSTEEM

Het systeem bestaat uit één enkel onderdeel, een stijf frame dat collectoren aanbied en is gebundeld met de water opslagtank erbovenop . Aan de buitenkant, is dit systeem compact, eenvoudig, economisch en bovendien past het op alle soorten dakbedekking.

 

GESPLITST SYSTEEM

Het systeem bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een stijf frame waarop de collectoren zijn gegroepeerd en aangebracht op het dak. Het tweede deel is een water opslagtank gelegen hetzij in een lokaal of buiten. Het laatstgenoemde systeem is vanuit een esthetisch punt aantrekkelijker en vereist het gebruik van een pomp en van elektriciteit. Het past zich aan alle soorten dakbedekking.

 

HYBRID GESPLIST SYSTEEM

Door het invoeren van twee temperatuur sensors in de thermosifon water opslagtank is het ook mogelijk om de horizontale configuratie te gebruiken voor gedifferentieerde systemen (geforceerde circulatie).

 

GEDECENTRALISEERD SYSTEEM

Het gaat hier over verschillende kleine water opslagtanks met een warmtewisselaar in elke woning en altijd met één of meerdere rijen collectoren op het dak.

 

GECENTRALISEERD SYSTEEM

Dit is een groot volume opslagtank. Dit systeem wordt steeds vaker gebruikt voor hotels, ziekenhuizen, fitnesszalen ...